Wie ben ik

Bouwina

Mijn naam is Bouwina de Haan-Voogt (1968). Ik heb ruim 25 jaar ervaring als verpleegkundige, onder andere in het ziekenhuis, de wijkverpleging en de palliatieve zorg. Met name de begeleiding van mensen met kanker, en mensen in de laatste levensfase ligt me na aan het hart.

Ik ben geïnteresseerd in mensen, hun verhaal, hun beweegredenen en ik bied graag een luisterend oor. Vanuit mijn verlangen om meer dan een luisterend oor te bieden heb ik de School voor pastoraat gevolgd bij Koinonia en later de opleiding Praktisch Persoonlijk Pastoraat. Ik heb ontdekt hoe mooi het is te werken vanuit verbondenheid met mezelf, de ander en met God.
 
Ik ben verder gaan studeren en heb in 2015 de opleiding tot Ervaringsgericht Psychosociaal Therapeut en Gestaltsgezinstherapeut afgerond bij het Kempler Instituut Nederland.

Mijn eindwerkstuk voor de opleiding had als onderwerp ‘Samen-leven na kanker’, over de waarde van de psychosociale hulpverlening bij angst na kanker. Ik ben getrouwd, ons leven samen is een leven na kanker. Vanuit onze ervaring wil ik graag anderen helpen die geraakt zijn door kanker.

We houden beiden van het water, wandelen langs het strand of zeilend op het water. Deze liefde voor het water heeft me geïnspireerd tot de praktijknaam Langszij Coaching & Therapie.

Vanuit geloof, hoop en liefde, loop ik graag met je mee in het proces waarin je mag ontdekken wie je bent. Betrouwbaarheid en gelijkwaardigheid zijn voor mij belangrijke uitgangspunten. Ik heb geen kant-en-klare antwoorden voor je. Wel help ik je graag in het proces waarin je zelf leert omgaan met je problemen. Wanneer ik mensen tot bloei zie komen, dat ze gaan leven zoals ze bedoeld zijn, geniet ik daarvan. Hierbij betrek ik indien mogelijk mensen die belangrijk zijn in je leven omdat ik geloof dat je elkaar kunt helpen.

Wat zeggen anderen over mij?

Opleider Kempler Instituut
‘Liefdevol en begripvol hulpverlener die goed kan structureren en heel goed ziet wat er aan de hand is.’

Cliënt
‘De gesprekken met Bouwina kenmerken zich door onvoorwaardelijke acceptatie en dat komt tot uiting in heel veel situaties. Denk hierbij aan thema’s als vertrouwen, veiligheid, humor maar ook gerust een stevigere aanpak. Ze kan soms door middel van een eenvoudige vraag of opmerking op het juiste moment een hele wereld van denken in beweging zetten.’

Cliënt
‘Zelf heb ik Bouwina al diverse keren als coach genoemd bij anderen, omdat haar benadering persoonlijk én professioneel tegelijk is. Ze is zeker niet afstandelijk, maar ook niet ‘te dicht op de huid’. Ze doorziet een (ongewenste) situatie snel, en helpt je om in jouw tempo stappen te zetten om die situatie te veranderen.’