Wie ben ik?

Ik stel me graag even voor…

Mijn naam is Bouwina de Haan-Voogt (1968).

Sinds 2015 werk ik als psychosociaal therapeut. Mijn interesse voor mensen en luisterend oor kenmerken mij ook in mijn eerdere werk als verpleegkundige en in het pastoraat. Elke keer ben ik geboeid door mensen, hun verhaal en hun beweegredenen.
Vanuit mijn verlangen om meer dan een luisterend oor te bieden heb ik de School voor pastoraat gevolgd bij Koinonia en later de opleiding Praktisch Persoonlijk Pastoraat. Ik heb ontdekt hoe mooi het is te werken vanuit verbondenheid met mezelf, de ander en met God. Ik ben verder gaan studeren en heb in 2015 de opleiding tot Ervaringsgericht Psychosociaal Therapeut en Gestaltsgezinstherapeut afgerond bij het Kempler Instituut Nederland. Middels vervolgcursussen blijf ik me verder ontwikkelen en scholen rond o.a. verlies en rouw, trauma, relaties.

Mijn eindwerkstuk voor de opleiding had als onderwerp ‘Samen-leven na kanker’, over de waarde van de psychosociale hulpverlening bij angst na kanker. Ik ben getrouwd, ons leven samen is een leven na kanker, zonder kinderen. Met mijn (levens)ervaring en professionele kennis wil ik er zijn voor ieder die verlangt naar verandering, groei en heling.

Vanuit geloof, hoop en liefde, loop ik graag met je mee in het proces waarin je mag ontdekken wie je bent. Betrouwbaarheid, veiligheid en gelijkwaardigheid zijn voor mij belangrijke uitgangspunten. Ik heb geen kant-en-klare antwoorden voor je. Wel help ik je graag in het proces waarin je zelf leert omgaan met je problemen. Wanneer ik mensen tot bloei zie komen, dat ze gaan leven zoals ze bedoeld zijn, geniet ik daarvan. Hierbij betrek ik indien mogelijk mensen die belangrijk zijn in je leven omdat ik geloof dat je elkaar kunt helpen.
Ik werk hierin vanuit verbondenheid met de ander, mezelf en met God. En dankbaar voor geloof, hoop en liefde!

Ik ben gastvrij, iemand die graag deelt en anderen welkom heet, waardoor mensen ervaren dat ze er mogen zijn. Van wandelen langs het strand, zwemmen in de zee en zeilen kan ik intens genieten. Vooral samen met mijn man, familie en vrienden.

Werkwijze

Tijdens de gesprekken is er ruimte voor je gedachten, je emoties, en voor het ‘verhaal van je lichaam’. Eerdere ingrijpende gebeurtenissen en overtuigingen kunnen aan de oppervlakte komen. Ook dat heeft tijd, ruimte en aandacht nodig.

De liefde voor het water heeft me geïnspireerd tot de praktijknaam Langszij Coaching & Therapie. Hier kijk ik naar jou als een stuurman op je eigen levensboot. De stuurman op een zeilschip vaart zijn eigen koers. Maar door allerlei problemen kan het gebeuren dat de stuurman zijn koers niet goed kan houden. De reis kan vastlopen; door gehavende zeilen of een defect aan het roer. Ook wanneer de wind steeds uit de zeilen wordt genomen, de koers niet duidelijk is, of bij ziekte aan boord verloopt de reis anders dan gewenst. Bij deze problemen is het waardevol als er hulp komt.

Zo wil ik als hulpverlener met mijn levensboot met kennis en ervaring langszij komen, jou/jullie hulp bieden. Hierbij houd jij zelf het roer in handen. Ik help je overbodige ballast over boord te gooien, je reisdoel helder te krijgen en je bakens te verzetten.
Ik vaar een eindje met je mee totdat je je eigen vaarplan volgt met een duidelijke koers. Hierbij maak je gebruik van jouw (innerlijk) kompas en kun je zelf het zeilplan aanpassen waar nodig of gewenst.

Wat zeggen anderen over mij…

Client

‘De gesprekken met Bouwina kenmerken zich door onvoorwaardelijke acceptatie en dat komt tot uiting in heel veel situaties. Denk hierbij aan thema’s als vertrouwen, veiligheid, humor maar ook gerust een stevigere aanpak. Ze kan soms door middel van een eenvoudige vraag of opmerking op het juiste moment een hele wereld van denken in beweging zetten.’

Opleider Kempler Instituut

‘Liefdevol en begripvol hulpverlener die goed kan structureren en heel goed ziet wat er aan de hand is.’

Client

‘Zelf heb ik Bouwina al diverse keren als coach genoemd bij anderen, omdat haar benadering persoonlijk én professioneel tegelijk is. Ze is zeker niet afstandelijk, maar ook niet ‘te dicht op de huid’. Ze doorziet een (ongewenste) situatie snel, en helpt je om in jouw tempo stappen te zetten om die situatie te veranderen.’

Client

Bouwina is oprecht, heeft aandacht voor je als persoon, straalt rust uit en geeft je vertrouwen. Ze geeft je het gevoel dat je er toe doet en zet je op een positieve manier aan het denken. Ze luistert, stelt vragen op de juiste momenten en geeft je een duwtje in de goede richting. Ik heb veel aan onze gesprekken gehad, ervan geleerd en ook vanuit het geloof goed kunnen praten. Ik zou iedereen in dezelfde situatie (verdriet na overlijden van mijn echtgenoot) aanraden om contact met Bouwina op te nemen!

In het kort:

Langszij Coaching & Therapie biedt ervaringsgerichte psychosociale hulpverlening, coaching en therapie; rondom kanker, verlies, rouw en onvervulde kinderwens.

Blog:

Wil je bericht als ik een nieuwe blog plaats? Laat dan hier je email adres achter:

Contactgegevens:

Bouwina de Haan-Voogt
Sweijslaan 6
3771 HZ Barneveld
Tel: 06 4455 4989
info@praktijklangszij.nl

npvo
alles over rouw