Prikbord

Verhalen, gedachten, agendapunten en nog meer…

Leven zonder kinderen

“Opeens lijkt iedereen wel zwanger!” Deze uitspraak hoor ik nog wel eens van mensen in mijn praktijk en van mensen om me heen. En als dat zo lijkt terwijl je zelf verdriet hebt om je onvervulde kinderwens, dan is elke zwangerschap confronterend.

Laatst las ik het boek ‘De laatste reis van de boswachter’. In dit boek beschrijven @DirkJanRoeleven en @HestervanderVliet de laatste reis met hun Subaru Forester, bijgenaamd de Boswachter. Een (h)eerlijk reisverslag van een bijzondere reis van Amsterdam naar Tokyo in deze auto met 500 000 km op de teller. Tijdens deze lange reis komt van alles ter sprake, waaronder hun ongewilde kinderloosheid. In stilte reist Doos 13 mee, een box met allerlei herinneringen aan de kinderwens en behandelingen. Mooi hoe ze tijdens deze reis open en eerlijk met elkaar in gesprek zijn over hun onvervulde kinderwens en andere verliezen die ze hebben geleden in hun leven.

En net zoals er onverwachts een Subaru Forester op hun weg verschijnt, zo zijn er ook onverwachts kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een onvervulde kinderwens. Bijzondere momenten waarin ze delen wat het voor hen betekent om te leven zonder kinderen. En dat is niet alleen gemis.

Zie jij alleen maar zwangere vrouwen om je heen? Misschien denk je dat het niet de moeite waard is om dit aan anderen te vertellen. Maar echt, het is zo helend om te delen! Deel het, vertel erover. Aan mensen die dichtbij je staan, bij wie het veilig is om te praten over wat je raakt. Of maak een afspraak met een hulpverlener, je bent welkom!

Afbeelding van DianaZG via Pixabay

In het kort:

Langszij Coaching & Therapie biedt ervaringsgerichte psychosociale hulpverlening, coaching en therapie; rondom kanker, verlies, rouw en onvervulde kinderwens.

Blog:

Wil je bericht als ik een nieuwe blog plaats? Laat dan hier je email adres achter:

Contactgegevens:

Bouwina de Haan-Voogt
Sweijslaan 6
3771 HZ Barneveld
Tel: 06 4455 4989
info@praktijklangszij.nl