Coaching & Therapie

girlatseaIn je leven ervaar je soms problemen waar je alleen niet uitkomt. Dit kunnen thema’s zijn die steeds terugkeren, zoals onzekerheid, angst, eenzaamheid, verdriet, boosheid, sombere gevoelens en gedachten. Ook kan er korter of langer geleden iets moeilijks gebeurd zijn wat steeds opnieuw aandacht vraagt. Het is goed om dit te delen met mensen die je vertrouwt. Soms kom je er ook met je vrienden of familie niet uit, dan is het goed als je hulp vraagt. Ik kijk graag met je mee en samen met jou onderzoek ik wat jou kan helpen in je leven.

De problemen spelen ook een rol in de relaties die je hebt. In overleg met jou betrek ik de mensen die voor jou belangrijk zijn bij de gesprekken. Als psychosociaal hulpverlener help ik jullie om te gaan met de moeilijkheden en samen verder te groeien.
 

Rondom kanker

Wanneer je leven geraakt wordt door kanker, heeft dat veel impact. Dit kan kanker in je eigen leven zijn, of in het leven van een dierbaar iemand. In een leven met kanker spelen veel emoties zoals onzekerheid, machteloosheid, angst en teleurstelling.
AlsKankerJeRaakt
Kanker is verbonden met rouw en verlies. Het verlies van gezondheid heeft invloed op veel terreinen in je leven en je relaties. Wanneer er geen genezing van kanker mogelijk is en het afscheid komen gaat, volgt een heftige en kostbare tijd. Het verlies van een dierbare naaste geeft rouw in je hart. Dan is het goed om je emoties te delen met anderen.

Wanneer je genezen wordt verklaard betekent dat niet dat de kanker uit je leven verdwenen is, er komt vaak daarna pas ruimte voor emoties. Dit is een normale reactie op een ingrijpende periode. Bij mensen die met kanker te maken hebben kan angst een grote rol spelen. Wanneer de behandeling is afgerond kan de impact van de ziekte eindelijk goed doordringen. De angst die er was tijdens de behandeling, angst over hoe het leven weer op te bouwen en angst voor wat nog komen gaat kan een grote rol spelen. Het is goed om hier aandacht aan te geven.

De gevolgen van kanker hebben invloed op hoe je verder leeft, samen met je partner en anderen in je omgeving. Worstel je met vragen rondom kanker, maak dan gerust een afspraak.

schommelOnvervulde kinderwens

Wanneer je ongewild kinderloos bent, is er een onvervuld verlangen. Het afscheid nemen van je droom is een rouw- en verlieservaring. Dit doet wat in je relatie. Je kunt hier als partners zo verschillend mee omgaan dat je je minder verbonden voelt met elkaar.

Graag kijk ik met jullie naar dit gemis, je verdriet en help ik jullie dit een plaats te geven in je relatie.