Prikbord

Verhalen, gedachten, agendapunten en nog meer…

Bedankt voor uw inzet

Toch ietwat melancholisch kijk ik naar het onderwerp van de brief van het ministerie van VWS:

Betreft: Doorhaling BIG-registratie vanwege geen herregistratie.

Deze brief is allang verwacht. Vijf jaar geleden, bij de vorige herregistratie had ik al de keus gemaakt om al mijn aandacht te geven aan het werk als psychosociaal therapeut. En te stoppen als verpleegkundige.

Nu is het definitief!

In 1986 begon ik met de inservice opleiding A verpleegkundige, later volgde de MGZ-AGZ voor de wijkverpleging en vele bij- en nascholingen.
En nu. Dankbaar ben ik voor alles wat heb ik mogen leren, zien, ontdekken in de zorg. Van patiënten, van collega’s en van andere disciplines. Bedankt Diaconessenhuis Voorburg, Diakonessenhuis Utrecht, Kruiswerk-West Veluwe en Icare!

Deze ervaring neem ik mee in mijn werk als psychosociaal therapeut.
Ik ken de ziekenhuiswereld, de thuiszorg, de oncologische zorg, de palliatieve zorg…
Waardevol om met deze kennis en ervaring te luisteren naar alle cliënten die ik nu spreek rondom het leven met kanker, chronische ziekte, bij rouw, bij vruchtbaarheidsbehandelingen of bij een nog onvervulde kinderwens. Het helpt me om dicht aan te sluiten bij wat er in hun leven gebeurt.
Mijn beroepsvereniging de LVPW sluit hier mooi bij aan. Met de aandacht voor, en samenwerking met de huisartsen die vaak patiënten ontmoeten met recidiverende of chronische lichamelijke en/of psychische klachten.
Ook heb ik een hart voor al die mensen die vastlopen in het werk in de zorg. Ik kan me goed herinneren hoe groot de uitdaging was om een balans te vinden in het goed zorgen voor de ander en voor mijzelf, bij alle tijdsdruk, regeldruk, nooit genoeg.

Na al die jaren als verpleegkundige gewerkt te hebben, voelt het werk als psychosociaal therapeut als de krenten uit de pap. Een heel uur om met alle aandacht bij de client te zijn! En als ‘verpleegkundige niet praktiserend’ kijk ik nu met respect en waardering naar alle verpleegkundigen en verzorgenden die blijven zorgen en verplegen.

Toch leuk dat de minister van VWS schrijft:
’Ik wil u graag hartelijk bedanken voor uw inzet binnen de Nederlandse gezondheidszorg.’

Mijn inzet binnen de gezondheidszorg gaat door, als psychosociaal therapeut!

In het kort:

Langszij Coaching & Therapie biedt ervaringsgerichte psychosociale hulpverlening, coaching en therapie; rondom kanker, verlies, rouw en onvervulde kinderwens.

Blog:

Wil je bericht als ik een nieuwe blog plaats? Laat dan hier je email adres achter:

Contactgegevens:

Bouwina de Haan-Voogt
Sweijslaan 6
3771 HZ Barneveld
Tel: 06 4455 4989
info@praktijklangszij.nl

npvo
alles over rouw